Diş fırçalarken yıllardır bu hatayı yapıyormuşuz! Bu yöntemle fırçalamak kötü kokulara son veriyor

Üsküdar Diş Hastanesi Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, ağız kokusuyla mücadelede etkili bir yöntemi önerdi. Bu yöntemle fırçalamak ağızdaki kötü kokulara son veriyor. İşte o yöntem...

Üsküdar Diş Hastanesi Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, ağız kokusuyla mücadelede önemli bir yöntemi vurguluyor. Kübra Güler'in açıklamalarına göre, bu konuda dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunuyor.

Ağız kokusu, kişinin kendisi ya da çevresindekiler tarafından fark edilebilecek kadar şiddetli bir koku olarak tanımlanıyor. Güler'e göre, temeldeki sorun ağız içinde ve birikim yüzeyinin odak noktası dilde bulunuyor.

AĞIZ KOKUSUNU GİDERMEK İÇİN DİLİNİZİ FIRÇALAYIN

Ağız kokusuyla mücadelede ilk tavsiye, dilin düzenli olarak fırçalanması. Dil kazıyıcı temizleme ürünleri kullanarak dilin arkadan öne doğru temizlenmesi önem taşıyor. Ağız kokusunun büyük çoğunluğu ağız kaynaklı olup, düzenli ağız bakımıyla giderilebiliyor. Günlük ağız temizliği, diş yüzeyinde oluşan dental plakların elimine edilmesini sağlayarak, temiz bir ağız için kritik öneme sahip.

DİĞER ETKİ KAYNAKLARI VE PROFESYONEL MÜDAHALE

Ağız kokusunun %90'ının ağız kaynaklı olduğunu belirten Güler, kalan %10'luk kısmın ise dış faktörlere bağlı olabileceğini aktarıyor. Bu nedenle, ağız içi bakımın yanı sıra, dış etkenlerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguluyor. Özellikle diş eti hastalıkları gibi durumlarda uzman desteğinin önemli olduğunu dile getiriyor.

Uzmanlar, herkesin kendine düşen görevi yaparak günlük ağız bakımını düzenli olarak gerçekleştirmesinin, temiz bir ağızla sağlıklı bir yaşam sürmelerine yardımcı olacağını vurguluyor. Ağız içi sağlığına dikkat ederek ağız kokusunun giderilebileceği ve sağlıklı nefesin temin edilebileceği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Araştırma: Türkiye'de kadınların yüzde 60'ı düzenli sağlık kontrolüne gitmiyor!
Beyin sisi yaşamı nasıl etkiliyor? Beyin Sisi deyip geçmeyin!
İlk Kez Uygulanan Gen Tedavisiyle Opal Sandy İşitme Duyusunu Kazandı
Uzmanlar uyardı: Aşırı el terlemesi neyin habercisi?
BB Uzmanından Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarıyla İlgili Bilgilendirme ve Önlemler