Diş hekimi Şeyma Biran cinayetine karar çıktı!

Ziya Ersoy, Kadıköy’de diş hekimi Şeyma Biran’ı muayenehanesinde bıçaklayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanık Abdullah Artut ise suçunun kanıtlanamaması nedeniyle beraat etti.

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde, 21 Mayıs 2022'de 64 yaşındaki diş hekimi Şeyma Biran'ın kliniğinde bıçaklanarak öldürülmesi olayına ilişkin olarak 2 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Anadolu 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ziya Ersoy, tutuksuz sanık Abdullah Artut, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı, sanık Ersoy'un olay öncesinde bir bıçak satın aldığını ve ardından diş hekimini muayenehanesinde çok sayıda kez bıçaklayarak öldürdüğünü, ardından ise maktulün çantasını alarak olay yerinden kaçtığını ifade etti.

Mütalaada, sanık Ersoy'un, "suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla tasarlayarak kasten öldürme" ve "iş yerinde silahlı yağma" suçlarından cezalandırılması talep edilirken, diğer sanık Artut'un öldürme eyleminden haberdar olduğuna dair kesin ve inandırıcı kanıt bulunamadığı için suç delillerini gizlemek amacıyla hareket ettiğine dair beraatine karar verilmesi talep edildi.

Mütalaaya ilişkin savunma yapan tutuklu sanık Ersoy, maktulle arasında bir kavga olmadığını ve herhangi bir üzgün olduğunu ifade ederek, beraatini talep etti. Tutuksuz sanık Artut da aynı şekilde beraatini talep etti.

1 BERAAT 1 MÜEBBET

Mahkeme, sanık Ziya Ersoy'un "bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Ayrıca, Ersoy'a "iş yerinde silahlı yağma" suçundan da 11 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, takdiri indirim uygulamadı ve Ersoy'un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Diğer sanık Abdullah Artut ise suçunun sabit olmadığı gerekçesiyle beraat etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Türkiye'deki 5 Büyük Yabancı Özel Okula Milyonlarca Ceza Yağdı!
TÜGVA ve Ensar Vakfı ile imzalanan protokolleri feshedildi!
Kaçak Elektrik Kullanarak Bitcoin Üretimi Yapanlar Gözaltına Alındı!
Kadın cinayetleri bitmiyor! Manisa'da 3 çocuk annesi katledildi
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Toplandı: 'Trolleşme' Tehlikesine Dikkat!