Diş Sağlığınızı Koruyun: Gargara ve Diş Fırçalama Sırası Neden Önemli?

Ağız Bakımında Doğru Sıra: Diş Hekimlerine Göre, Dişlerinizi Fırçalamadan Önce Gargara Kullanın! Durulama maddeleri, zararlı bakterilerle savaşırken, diş eti sağlığını koruyor. Ancak, diş macunuyla fırçalama sonrası gargara, florür etkisini azaltabilir.

Ağız sağlığında doğru adımların sıralaması önemlidir: Diş hekimleri, dişlerinizi fırçalamadan önce gargara kullanmanız gerektiğini vurguluyor. Bu yaklaşım, durulama maddelerinin zararlı bakterilere karşı etkin mücadelesini ve diş etlerinin sağlığını korumasını destekliyor.
Diş hekimleri, ağız bakımında en etkili seçeneğin ağzınızı çalkalamak olduğunu söylüyorlar. Durulama maddeleri, ağız boşluğunun sağlığını korurken hoş olmayan kokuları ortadan kaldırır, zararlı bakteri sayısını azaltır ve özellikle diş etlerinin iltihaplanmasını önlemeye yardımcı olan anti-inflamatuar özelliklere sahiptirler. Diş macunu ile fırçaladıktan sonra, florür adı verilen madde diş yüzeyinde 20-30 dakika boyunca mikroplarla savaşmaya yardımcı olur. Ancak, dişlerinizi fırçaladıktan hemen sonra ağız gargarası kullanırsanız, florürün koruyucu etkisini ortadan kaldırabilirsiniz. Bu nedenle, dişlerinizi fırçaladıktan önce mutlaka gargara kullanmalısınız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Bu kan grubuna sahip çocuklar daha zeki oluyormuş!
Canan Karatay "Süper besin" dedi!
Arabanın ön gövdesine vazelin sürmek bakın ne işe yarıyormuş?
Kaktüsün solmasını engelleyecek bakım tüyoları