Discord kapanacak mı? Uraloğlu bu konular hakkında açıklama yaptı

Son dönemdeki taciz ve tehdit olayları sonrasında, Discord'un kapanıp kapanmayacağı merak konusu oldu. Küçük yaşta bireylerin hemcinslerine ve karşı cinslerine yönelik tehditkar davranışları nedeniyle platform hakkında alınacak kararlar dikkatle takip ediliyor.

Son zamanlarda Discord platformunda meydana gelen çeşitli taciz ve tehdit olayları sonrasında, uygulamanın geleceği hakkında endişeler artmış durumda. Birçok kişi "Discord kapanacak mı?" sorusunu sormaya başladı. Bu konuyla ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıklama yaptı. İşte Discord hakkında merak edilen sorulara verilen yanıtlar...

DISCORD KAPANACAK MI?

Discord platformu üzerinde yaşanan taciz ve tehdit olaylarından sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı gözünü bu uygulamaya dikti. Birçok kişi "Discord kapanacak mı?" diye merak ediyordu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord hakkında yaptığı açıklamada, "Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok," ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu ayrıca, "Yasakçı olmak istemiyoruz ama gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz. Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, şu ana kadar verilmiş bir karar yok," dedi.

DISCORD NEDİR?

Discord, topluluk oluşturma amacıyla geliştirilmiş bir Amerikan anlık mesajlaşma ve dijital dağıtım platformudur. Aralık 2020 itibarıyla 300 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı ve aylık 140 milyon aktif kullanıcısı bulunmaktadır. Discord, Windows, macOS, Linux, iOS, Android ve web tarayıcılarıyla uyumlu olarak çalışabilmektedir.

Discord, Türkiye'deki genç nesil tarafından sıklıkla tercih edilen bir platformdur; kullanıcılar burada mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü görüşmeler yapabilir ve topluluk içinde etkileşimde bulunabilirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.