Discord'a erişim engeli! Bakan Tunç'tan ilk açıklama geldi

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla Discord platformuna erişim engellendi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, platformda çocuk istismarı ve müstehcenlik gibi suçlara yönelik şüpheler nedeniyle bu kararın alındığını açıkladı.

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin 9 Ekim tarihli kararıyla anlık mesajlaşma ve sosyal medya platformu Discord'a erişim engellendi.

BAKAN TUNÇ'TAN DİSCORD AÇIKLAMASI GELDİ

Erişim engeli kararının peşinden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabı X'ten "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nce Discord adlı sosyal medya platformuna 5651 Sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 8/1 maddesinde yer alan "çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik" suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması sebebiyle tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye’den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir." açıklamasını yaptı.

"TOPLUMSAL YAPIMIZIN TEMELİNİ SARSMAYA YÖNELİK GİRİŞİMLERE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Tunç "Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve çocuklarımızı sosyal medyanın ve webin suç teşkil eden zararlı yayınlarından korumakta kararlıyız. Toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.