Discord'a erişim engeli mi geliyor? Bakan Uraloğlu açıklama yaptı

Discord, gençlere yönelik ciddi taciz ve tehdit iddialarıyla gündemde. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, uygulamaya erişim engeli getirilip getirilmeyeceği konusunda herhangi bir karar alınmadığını belirtti.

DİSCORD, TACİZ VE TEHDİT İDDİALARIYLA GÜNDEMDE: ERİŞİM ENGELİ TARTIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Discord, özellikle gençlere yönelik şantaj, pedofili ve cinsel istismar gibi ciddi iddialarla gündeme geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu uygulamaya yönelik potansiyel bir erişim engeli ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu, İçişleri, Adalet ve Aile ile Sosyal Hizmetler bakanlıklarıyla birlikte konu üzerinde bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu süreçte, "Yasakçı olmak istemiyoruz, ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz. Yasakçı bir zihniyetle değil, gerekleri yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz. Şu ana kadar verilmiş bir karar yok." dedi.

Uraloğlu, ailelere de önemli bir çağrıda bulundu. "Çocuklarımızın internet kullanımında ailelere büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızın girdiği internet siteleri ve sosyal medya platformlarını yakından takip etsinler. İstismar etmek isteyen kötü niyetli kişiler olacaktır. Ailelerimiz, çocuklarıyla daha fazla zaman geçirsinler." şeklinde konuştu. 

Bu gelişmelerle birlikte, Discord'un geleceği ve olası erişim engelleri hakkında tartışmalar sürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.