Discord’da Skandal Yayınlar Yapan 'Mozart' Tutuklandı, Kimliği Belli Oldu!

Küçük kız çocuklarına yönelik istismar ve şantaj içerikli yayınlarıyla tepki çeken Discord kullanıcısı 'Mozart' kod adlı Tunahan Develioğlu, emniyet operasyonuyla yakalandı ve tutuklandı. İşte skandalın detayları...

Türkiye'de Semih Çelik cinayeti sonrası, sosyal medyada kadınlara ve çocuklara yönelik istismar ve şantaj vakalarıyla ilgili ciddi adımlar atıldı. Discord platformu üzerinden katile destek verilmesinin ardından İçişleri Bakanlığı ve yargı harekete geçti.

DISCORD YÖNETICISI 'MOZART' TUTUKLANDI

Discord platformunda küçük kız çocuklarına şantaj yapan ve istismarda bulunan 'Mozart' kod adlı Tunahan Develioğlu, güvenlik güçlerince yakalandı. Emniyetteki sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen Develioğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BAKAN YERLIKAYA'DAN SERT AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yürütülen soruşturmayla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Yerlikaya, "Discord platformunda suç içeren videolar düzenleyen B.T. ve Telegram'daki 'Hz Ebu Cehil' adlı grupta müstehcen paylaşımlar yapan A.D.C.'nin İzmir Siber Suçlarla Mücadele ekiplerince gözaltına alındığını" belirtti. Bakan, bu kişilerin ifadelerinin psikolog eşliğinde alınacağını vurguladı.

Bakan Yerlikaya ayrıca, milli ve manevi değerlere hakaret eden, cinsel istismara neden olan siber zorbalıkların peşini bırakmayacaklarını, çocuklara zarar veren bu kişilerin adalete teslim edileceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.