Disipline Sevk Edilen AKP'li Belediye Başkanlarına Destek Veren Katmer Çark Etti!

Rize’de İsrail'e destek veren Burger King şubesinin açılışına katılan AKP'li yöneticiler tepki topladı. İlk başta belediye başkanlarına sahip çıkan AKP Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, disiplin süreci başlatılınca geri adım atarak helallik istedi.

Rize'de açılan yeni bir Burger King şubesi, özellikle İsrail'in Filistin’e yönelik saldırıları nedeniyle boykot çağrılarıyla gündeme gelmişken, açılışa katılan AKP'li belediye başkanları eleştirilerin odağına yerleşti. Burger King'in İsrail’e verdiği destekle bilinen bir marka olması, açılışa katılan belediye başkanlarına yönelik tepkileri artırdı.

KATMER'DEN ŞAŞIRTICI AÇIKLAMALAR

Tepkilere yanıt veren AKP Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, eleştirileri Mehmet Akif Ersoy ve Mevlana'nın sözleriyle karşılamaya çalıştı. Katmer, belediye başkanlarına sahip çıkmış ve "Bütün arkadaşlarımızın arkasındayız" diyerek, tepkilere karşı kararlı bir duruş sergilemişti. Katmer, ayrıca şiddeti kınadığını ve öğretim görevlisi Kemal Sağlam'ın darbedilmesine de karşı olduklarını belirtti.

MEHMET AKİF ERSOY VE MEVLANA İLE CEVAP VERDİ

Yılmaz Katmer, yaptığı konuşmada Mehmet Akif Ersoy’un ünlü dizelerini okuyarak tepki verenlere yanıt verdi. Ayrıca, Mevlana’nın "Suskunluğum asaletimdendir" sözünü örnek göstererek kendini savundu. Katmer'in bu sözleri, açılışa katılan belediye başkanlarına yönelik eleştirilere karşı bir duruş sergilediği şeklinde yorumlandı.

DİSİPLİN KARARI SONRASI GERİ ADIM

Ancak, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in açılışa katılan yöneticilerin disipline sevk edildiğini açıklamasının ardından, Katmer'in söylemi değişti. Katmer, kişisel sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaparak helallik diledi. Açılışa katılanların bir hata yaptığını kabul eden Katmer, boykotun devam edeceğini vurguladı ve Filistin’in yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

YENİDEN HELALLİK İSTEDİ

Yılmaz Katmer, AKP'nin kararı sonrası yaptığı yeni açıklamada, "Soykırımcı İsrail’i destekleyen markaları boykot ediyoruz, etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullanarak, açılışa katılan arkadaşlarının hatalarından dolayı üzgün olduklarını belirtti. Katmer, sözlerinin bazı kesimlerce AK Parti’yi karalamak için kullanıldığını öne sürdü ve helallik istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.