Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir görüşme gerçekleştirdi

Dışişleri kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı görüşmede, özellikle Gazze'nin kuzeyindeki insani krizin kritik bir noktaya ulaştığını vurguladı.

Dışişleri kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı görüşmede, özellikle Gazze'nin kuzeyindeki insani krizin kritik bir noktaya ulaştığını vurguladı. Fidan, insani yardımların Gazze'ye kesintisiz ve acil bir şekilde ulaştırılmasının büyük bir önem taşıdığını belirtti. Görüşmede ayrıca, Lübnan'daki son gelişmeler de masaya yatırıldı. Bakan Fidan, savaşın tüm bölgeye yayılmasının önlenmesi gerektiğine işaret ederek, tüm taraflara itidalli davranma çağrısında bulundu. Fidan, bir an önce Gazze'de ateşkesin sağlanması ve İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını durdurmasının zorunlu olduğunu da yineledi.

Bunun yanı sıra, Ukrayna'daki mevcut durumun da gündeme geldiği görüşmede, bölgesel ve küresel barışa dair meseleler değerlendirildi. ABD Dışişleri Bakanı Blinken ise, görüşmenin başında Ankara'da dün yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti ve Türkiye'ye başsağlığı diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.