Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yoğun diplomasi trafiği

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen güvenlik konferansı çerçevesinde çeşitli ülkelerin diplomatlarıyla bir araya geldi. Türkiye'nin uluslararası ilişkilerdeki aktif rolü devam ediyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen 60. Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere Almanya'da bulunuyor ve yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyor. Fidan'ın bu çerçevedeki görüşmelerinden biri, Münih'te Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile gerçekleşti.    

Hakan Fidan'ın bugünkü yoğun programı, erken saatlerde Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatovic, Kosova Dışişleri Bakanı Donika Gervalla-Schwarz, ve Karadağ Dışişleri Bakanı Filip Ivanovic ile ayrı ayrı görüşmeleri içeriyordu. Bunun yanı sıra, İzlanda Dışişleri Bakanı Bjarni Benediktsson ve İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile de bir araya geldi.

Hakan Fidan'ın görüşme trafiği, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcısı Karim Ahmad Khan ile de kapsamlı bir şekilde devam etti. Bu görüşmeler, Türkiye'nin uluslararası ilişkilerdeki önemine ve diplomatik temaslarının çeşitliliğine işaret ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı