Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan 'İsveç' açıklaması: Kınayarak kaçamazlar

"Bu eylem şehrin merkezinde belediyenin hemen önünde herkesin gözü önünde gerçekleşti. İsveç’in burada sorumluluğu var buradan kaçamazlar. Hele hele kınayarak hiç kaçamazlar"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İsveç'te yapılan gösteriler hakkında yaptığı açıklamada, "Bu eylem şehrin merkezinde belediyenin hemen önünde herkesin gözü önünde gerçekleşti. İsveç’in burada sorumluluğu var buradan kaçamazlar. Hele hele kınayarak hiç kaçamazlar" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile düzenlediği ortak basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Bakan Çavuşoğlu, İsveç'in başkenti Stockholm'de Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketinin asılmasına ilişkin tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"İsveç’te PKK/YPG’nin başka bir provokasyonunu gördük. Aslında bu hem ırkçı hem de nefret suçu içeren bir eylemdir. İsveç’in de mücadele etmesi gereken bir eylemdir. Terörle mücadele konusunda anayasasını İsveç değiştirdi. O kanunlara bile gerek yok. Bu eylem şehrin merkezinde belediyenin hemen önünde herkesin gözü önünde gerçekleşti. İsveç’in burada sorumluluğu var buradan kaçamazlar. Hele hele kınayarak hiç kaçamazlar.

(ABD ziyareti) ABD’nin Suriye’de PKK/YPG desteği devam ediyor. Bu bizim için bir tehdittir. ABD ve Rusya da verdiği sözü tutmamıştır. Rusya da tutmadı. Sözlerinde durmaları gerekiyor. Biz bu konuları da gündeme getireceğiz.

İlişkileri devam ettirmek demek İsrail’in illegal yerleşimlerini desteklemek değildir. Filistin halklarının haklarını yok saymak değildir. Herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kuzey Kore, Uzun Süre Sonra İlk Kez Türklere Kapıları Açıyor: O Kişileri Ülkeye Kabul Edilecek!
Türkiye'nin İsrail'le Ticareti Durdurma Kararı Dünya Basınında Nasıl Yankılandı?
AKP'nin kanun teklifi, fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarının 10 kat artırılmasını öngörüyor
Karamollaoğlu, genel başkanlıktan ayrılacağını duyurdu
Borçlarını ödeyemeyenler bu yönteme başvuruyor!