Dışişleri Bakanlığı: Hukuksuz bir işgal girişimi, İsrail'in Lübnan'dan çekilmesi gerekmekte!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'a düzenlediği kara saldırılarını hukuksuz bir işgal girişimi olarak nitelendirerek, derhal sona ermesi ve İsrail askerlerinin çekilmesi gerektiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'a düzenlediği kara saldırılarına dair açıklama yaptı. Bakanlık, "İsrail’in Lübnan’a kara saldırısı başlatarak bu ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmesi, hukuksuz bir işgal girişimidir. Bu saldırının derhal sona ermesi ve İsrail askerlerinin Lübnan topraklarından çekilmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

İsrail ordusunun topçu kuvvetleri, güney Lübnan'da geniş çaplı bir operasyon başlatarak yoğun ateş açtı. Lübnan ordusunun, bir kara harekâtına hazırlık olarak sınırdaki mevzilerden 5 kilometre geri çekildiği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı, "Bu saldırı sadece bölge ülkelerinin değil, bölge dışı ülkelerin de güvenlik ve istikrarını tehdit etmektedir. Yeni bir göç dalgasının ortaya çıkması ve aşırıcıların güçlenmesi ihtimali büyüktür. Bu gelişmeler, İsrail’e siyasi destek ve silah sağlayan ülkeleri de etkileyecektir" dedi.

Bakanlık, BM Güvenlik Konseyi'ni uluslararası hukukun gereğini yerine getirmeye ve Lübnan’a yönelik bu saldırıya karşı önlemler almaya çağırdı. "İsrail tarafından işlenen her suç, uluslararası hukuka ve BM Şartı’na bir darbe niteliğindedir" denildi.

Ayrıca, bölgede sükunetin sağlanması için atılması gereken önemli bir adım olarak Gazze’de acil ve kalıcı ateşkesin gerekliliği vurgulandı. "Gazze’ye barış getirmek, tüm insanlığın ortak sorumluluğudur" şeklinde bir mesaj verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.