Dışişleri Bakanlığı ''Norveç'in Türkiye'ye uyguladığı savunma sanayi ambargosu kaldırıldı&

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Norveç'in 2019'da Türkiye'ye uyguladığı savunma sanayii kısıtlamalarını kaldırdığını duyurdu. Bakan Hakan Fidan, Norveçli mevkidaşı ile yaptığı görüşmede kararın müttefiklik ruhuna uygun olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Norveç'in 2019'dan beri Türkiye'ye uyguladığı savunma sanayii kısıtlamalarını kaldırdığını açıkladı. Bakan Hakan Fidan, kararın müttefiklik ruhuna uygun olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Norveç'in 2019 yılında Türkiye'ye karşı uygulamaya koyduğu savunma sanayii kısıtlamalarını kaldırma kararı aldığını açıkladı. Keçeli, X hesabından yaptığı paylaşımda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtti. Görüşme sırasında Eide, Norveç'in Türkiye'ye yönelik savunma sanayii ambargosunu kaldırma kararı aldığını duyurdu. 

Bakan Fidan, bu kararın müttefiklik ruhuna uygun olduğunu ifade ederek memnuniyetini dile getirdi. Fidan, bu tür kısıtlamaların müttefik ilişkileri açısından uygun olmadığını ve kararın iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendireceğini vurguladı. Norveç'in aldığı bu yeni kararın, Türkiye-Norveç ilişkilerinde olumlu bir adım olarak değerlendirildiği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.