Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'daki terör saldırılarını kınadı

Dışişleri Bakanlığı, yazılı bir açıklama yaparak, Pakistan'ın Kuzey Veziristan bölgesinde ve Karaçi'de son günlerde meydana gelen terör saldırılarını sert bir dille kınadıklarını belirtti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dile getirildi ve yaralılara acil şifa temennisinde bulunuldu. Türkiye'nin, Pakistan'a terörle mücadele konusunda desteğini sürdüreceği belirtilirken, "Pakistan'ın Kuzey Veziristan bölgesinde ve Karaçi şehrinde son günlerde meydana gelen terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Karaçi'nin güneyinde, Cinnah Uluslararası Havalimanı yakınlarında 7 Ekim'de düzenlenen bombalı saldırıda, Çinli bir elektrik şirketinin çalışanlarını taşıyan araç konvoyu hedef alındı. Bu saldırıyı, Belucistan eyaletinde faaliyet gösteren ayrılıkçı Beluç Kurtuluş Ordusu (BLA) üstlenmiş olup, 3 yabancı uyruklu kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Ayrıca, 5 Ekim'de Kuzey Veziristan'da, Pakistan Talibanı (TTP) militanlarıyla yaşanan çatışmada 6 asker hayatını kaybetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.