Dışişleri Bakanlığı'ndan Hırvatistan'da kaçırılan Türk vatandaşı hakkında açıklama

Hırvatistan'da Türk vatandaşı Muhammed Çolak, kimliği belirsiz bir grup tarafından fidye amacıyla kaçırıldı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Hırvatistan ve Bosna-Hersek yetkilileriyle irtibat kurarak durumu yakından takip ediyor.

Hırvatistan'da Türk vatandaşı Muhammed Çolak, kimliği belirsiz bir grup tarafından fidye amacıyla kaçırıldı. Olayın ardından Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Hırvatistan ve Bosna-Hersek yetkilileriyle temas kurarak durumu yakından izlemeye başladı ve Çolak’ın ailesini düzenli olarak bilgilendiriyor.

Hırvatistan'da, Türk vatandaşı Muhammed Çolak'ın kimliği belirsiz bir grup tarafından fidye amacıyla kaçırıldığı bildirildi. Olayın Dışişleri Bakanlığı'na ulaşmasının ardından Türkiye hızla harekete geçti. Bakanlık, Hırvatistan ve Bosna-Hersek yetkilileriyle irtibat kurarak durumu yakından takip etmeye başladı.

Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezi, konuya ilişkin sosyal medya platformu X üzerinden bir açıklama yaparak, gelişmelerin sürekli izlendiğini ve Çolak’ın ailesinin düzenli olarak bilgilendirildiğini bildirdi. Yetkililer, kaçırılma olayıyla ilgili detayların netleşmesi için çalışmalarını sürdürürken, vatandaşın güvenli bir şekilde kurtarılması amacıyla tüm diplomatik kanalların kullanıldığı duyuruldu.

Olayla ilgili soruşturmanın Hırvatistan ve Bosna-Hersek makamlarının iş birliğiyle devam ettiği, Türk yetkililerin ise sürecin hızlı ve etkili bir şekilde yürütülmesi için bölgedeki temaslarını sürdürdüğü ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.