Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e: "Bu suçları işleyen herkes yargılanacak"

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne yönelik saldırıları kınadı ve suçluların yargılanacağını belirtti. Açıklamada, uluslararası toplumun İsrail'i durdurması ve BM Güvenlik Konseyi kararlarının uygulanması çağrısı yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesi'ni hedef alan saldırılarına ilişkin bir açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında, saldırıları gerçekleştirenlerin yargılanacağı vurgulandı. Açıklamada, İsrail makamlarının son altı ayda işlediği suçların insanlık tarihinin en büyük barbarlıkları arasında olduğu belirtildi.

Türkiye, uluslararası camiadan İsrail'i durdurması için harekete geçmesini talep etti. BM Güvenlik Konseyi'nin kabul ettiği ateşkes kararı ile Uluslararası Adalet Divanı'nın açıkladığı ilave tedbirlerin uygulanması için gerekli adımların hızla atılması gerektiği vurgulandı.

DIŞ İŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

- "İsrail makamlarının son altı ayda işlediği suçlar, insanlık tarihi süresince yaşanmış en büyük barbarlıklar arasında yerini almıştır.

- Bu suçları işleyen herkes yargılanacak, bu suçlara göz yumanların adları tarihe birer kara kir olarak geçecektir.

- İnsanlık vicdanı ile hukuku yok sayan ve küresel barış ve istikrara zarar veren İsrail’i durdurmak uluslararası camianın görevidir.

- BM Güvenlik Konseyi’nin kabul ettiği son ateşkes kararının ve Uluslararası Adalet Divanı’nın açıkladığı ilave tedbirlerin uygulanmasını teminen gerekli önlemlerin zaman kaybetmeksizin alınması gerekmektedir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Zelenskiy, İspanya ve Portekiz ziyaretlerini iptal etti
Yeni Kaledonya'da Oy Kullanma Yasası Değişikliği Protestoları: 3 Kişi Hayatını Kaybetti
Kanada'da Orman Yangınları: Binlerce Kişi Tahliye Ediliyor
ABD'nin İsrail'e Silah Yardımı Planı Belirsizlik Yaratıyor
Asya'da Aşırı Sıcaklar: İklim Değişikliği Etkisiyle Artıyor