Dışişleri Bakanlığı “Muhatap alınacak biri olma niteliğini çoktan yitirdi”

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı ısrael Katz’ın Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan iftiralarla dolu sosyal medya paylaşımına yanıt verdi. Açıklamada, Katz’ın güvenilirliğini yitirdiği ve Türkiye’nin Filistinlilere desteğinin devam edeceği vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz’ın Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sosyal medyada yaptığı iftira ve hakaret içeren paylaşımlara sert bir yanıt verdi. Açıklamada, Katz’ın seviyesiz ve asılsız suçlamalarla dolu tavrının muhatap alınmayacağı belirtilirken, Türkiye’nin Filistinlilere verdiği desteğin kesintisiz süreceği ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı ısrael Katz’ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla ilgili kapsamlı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Katz’ın Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alarak iftira ve yalanlarla dolu, seviyesiz bir dil kullanmayı alışkanlık haline getirdiği ifade edildi. Türkiye'nin, Filistin halkına verdiği desteğin sürekliliği konusundaki kararlılığına atıfta bulunulan açıklamada, "Bahse konu şahıs, muhatap alınacak biri olma niteliğini çoktan yitirmiştir" denilerek Katz’ın güvenilirliğinin sorgulandığı vurgulandı. Türkiye'nin uluslararası platformlarda adalet ve insan hakları konusundaki duruşunu sürdürdüğü, Filistinlilere olan desteğinin ise dün olduğu gibi bugün de devam edeceği belirtildi. Katz’ın sosyal medya paylaşımlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik iftira ve hakaretlerde bulunduğu kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.