Dışişleri Bakanlığı’ndan TRT mensuplarının yaralandığı İsrail saldırısına tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze'deki Han Yunus'ta gazetecilerin çadırının önünde bulunan bir araca düzenlediği saldırıyı kınadı. TRT Arabi kameramanı Muhammad ez-Zeanin'in gözünden yaralandığı saldırıda, asistanı Muhammed Karaca ve birçok basın mensubu da yaralandı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze'deki Han Yunus bölgesinde gazetecilerin çadırının önünde bulunan bir araca düzenlediği ve TRT mensuplarının yaralandığı saldırıyı kınayarak sert bir açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze'deki Han Yunus bölgesinde gazetecilerin çadırının önünde bulunan bir araca düzenlediği saldırıya ve bu saldırıda yaralanan TRT mensuplarına ilişkin bir açıklama yaptı. Bakanlık, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıyı kınayarak şu ifadelere yer verdi:

"Gazze'de TRT mensuplarına yönelik gerçekleştirilen bu saldırılar, eli kana bulanmış İsrail'in gerçekleri örtme çabalarının bir göstergesidir. İsrail'in zulmünü tüm dünyaya duyurmaya çalışan basın mensuplarının yanındayız. Son saldırıda yaralanan TRT mensuplarına ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Saldırıda, TRT Arabi kameramanı Muhammad ez-Zeanin şarapnel parçası ile gözünden yaralanmış, asistanı Muhammed Karaca ve birçok diğer basın mensubu da çeşitli yaralar almıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.