Dışişleri: Cerablus'taki operasyona destek vereceğiz

Çavuşoğlu, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalarla ilgili de bilgi verdi. Bakan, yurtdışından çağrılan 31 kişinin gelmediğini ifade etti.Cerablus’taki operasyonla ilgili konuşan Çavuşoğlu, “Her türlü...

Çavuşoğlu, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalarla ilgili de bilgi verdi. Bakan, yurtdışından çağrılan 31 kişinin gelmediğini ifade etti.

Cerablus’taki operasyonla ilgili konuşan Çavuşoğlu, “Her türlü desteği vereceğiz. Joe Biden ve Mesud Barzani’yle birlikte üçlü toplantı öngörmüyoruz'' dedi.

Kurtulmuş: 911 km'lik sınırın PYD'nin eline geçmesi kabul edilemez

Öte yandan, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Suriye’de güvenli bölge konusunun tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Kurtulmuş, ' 911 km'lik sınırın bir tek örgütün eline PYD'nin eline geçmesi Türkiye'nin kabul edebileceği bir şey değil' ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş’un NTV canlı yayınında gündeme ilişkin yaptığı açıklamalardan satırbaşları şöyle:

 "Cerablus hattındaki gelişmeler ulusal güvenlik meselesidir. 911 km'lik sınırın bir tek örgütün eline PYD'nin eline geçmesi Türkiye'nin kabul edebileceği bir şey değildir. Türkiye topraklarına atılan füzeler bizi rahatsız ediyor. Türkiye sınırın ötesindeki bu gelişmeleri yakınen takip ediyor. Bunu ulusal güvenlik meselesi olarak görüyoruz. Buradaki gelişmeleri Suriye'nin toprak bütünlüğü olarak gele alıyoruz. Suriye'nin toprak bütünlüğünü ortadan kaldıracak, iki ya da üç farklı devlet yapılanmasının ortaya çıkmasının artık son hazırlıkları anlamına gelecek gelişmelere Türkiye seyirci kalmayacağını ifade ediyor. Güvenli bölge meselesi yeniden gözden geçirilmeli.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı?
Belli ki 31 Mart sonrasında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
AK Partili adayların seçim masrafını belediye ödemiş
Bazı isimler değişiyor
Günlük kirası 25 bin TL; Allah ıslah etsin