Dışişleri'den 'Hakan Atilla' açıklaması: Haksız ve talihsiz...

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla'nın kendisine itham edilen 6 suçlamadan 5'inden suçlu bulunmasını 'haksız bir gelişme' olarak nitelendirdi.Bakanlığın internet sitesinden yayınlanan açıklama...

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla'nın kendisine itham edilen 6 suçlamadan 5'inden suçlu bulunmasını 'haksız bir gelişme' olarak nitelendirdi.

Bakanlığın internet sitesinden yayınlanan açıklama şöyle: 

"New York Güney Bölgesi Savcılığınca hazırlanan SR 15 Cr.867 (RMB) numaralı tadil edilmiş iddianame temelindeki davada Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın juri tarafından altı suçlamanın beşinden suçlu bulunmuş olması haksız ve talihsiz bir gelişmedir.

ABD mahkemesi, sahte ve siyasi istismara müsait sözde 'delillere' dayanarak gerçekleştirilen ve Türkiye’nin iç meselelerinin gerçek dışı kurgular temelinde tartışıldığı bir süreçte, daha önce örneğine rastlanmamış bir şekilde Türkiye’nin içişlerine müdahil edilmiştir.

Bu arada ABD tarafından maddi ve lojistik destek sağlanmak suretiyle bazı FETÖ mensuplarının yargı sürecini etkileyecek gerçek dışı iddialarda bulunmalarına ve sahte deliller sunmalarına fırsat verilmesi mahkeme sürecinin ciddiyetini ve inanılırlığını yok etmiştir.

Bu haliyle bir hukuk ayıbına dönüşen kararın düzeltilmesi en büyük temennimizdir."

BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA
Ayrıca, Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Hakan Atilla davasına ilişkin "ABD'deki bu dava siyasi bir kumpas davasıdır. Hukuk mahkeme ve muhakeme siyasi bir çıkar için göstere göstere kullanılmıştır. Karar çok önceden verilmiş, soruşturma da bu kararın ilanı için kullanılmıştır" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Alkol ürünleri üreticilerine teminat zorunluluğu
Prof. Ahmet Ercan, 7 büyüklüğündeki deprem için riskli bölgeleri saydı
HSK’dan “Erdoğan aday olamaz” diyen hakime yeni soruşturma
Erdoğan işaretini vermişti: Nefret suçlarına karşı yeni adımlar atılacak
Erdoğan MHP ile ilişkisini bozmaz