DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu gözaltına alındı

DİSK Genel Başkanı ve Genel Sekreterinin de aralarında olduğu DİSK'liler gözaltına alındı! Sokağa çıkma yasağı nedeniyle 1 Mayıs bu yıl meydanlarda

Taksim Meydanı'na anıta çelenk bırakmak isteyen DİSK Genel başkanı Arzu Çerkezoğlu ile sendika yöneticiler ve işçiler polis tarafından gözaltına aldı.

1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen DİSK üyelerine polis müdahale etti.

Taksim Meydanı'na anıta çelenk bırakmak isteyen DİSK Genel başkanı Arzu Çerkezoğlu ile sendika yöneticiler ve işçiler, polis tarafından gözaltına aldı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, Limter-İş Örgütlenme Uzmanı Deniz Bakır, DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut.

Çerkezoğlu, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Gözaltındayız! Bugün Türkiye'nin dört bir yanında işçi arkadaşlar çalışıyor o kamu düzeni bozulmuyor ama işçilerin #1Mayıs kutlaması kamu düzenini bozarmış! #1MAYIS yasaklanamaz!" dedi.

DİSK Genel Merkezi'nin önünü kuşatılan polis her iş kolunu temsilen birer kişinin Taksim'e yürümesini engelledi.

DİSK GENEL MERKEZİNE POLİS ABLUKASI

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyelerinden ve DİSK Yönetim Kurulu’ndan oluşan bir grup, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Beşiktaş’taki DİSK Genel Merkezi’nin binasında toplandı. Buradan Taksim’e yürüyeceklerini bildiren grubu engellemek için polis ekipleri DİSK Genel Merkezi binasına çıkan sokakları kapattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı