Disney, Asyalı aktör bulamayınca bakın ne yaptı

ABD’li yapım şirketi Disney, 1992 yapımlı "Alaaddin’in Sihirli Lambası" filmin yeni bir versiyonu olan "Alaaddin"in çekimlerine başladı. Filmin oyuncularından birinin iddiasına göre çekimler sırasında yapım,  Asyalı aktör...

ABD’li yapım şirketi Disney, 1992 yapımlı "Alaaddin’in Sihirli Lambası" filmin yeni bir versiyonu olan "Alaaddin"in çekimlerine başladı. Filmin oyuncularından birinin iddiasına göre çekimler sırasında yapım,  Asyalı aktör bulamayınca çareyi beyaz aktörleri, makyajla koyu tenli Asyalı yapmakta buldu!

 Londra yakınlarındaki Surrey’de çekilen filmin oyunculardan birinin ortaya attığı bu iddia, sosyal medyada da tepkilere neden oldu. Bazı kullanıcılar, sadece Londra’da 1 milyondan fazla Asyalı olduğunu belirterek Disney’i ''Asyalılara hakaret etmekle’ eleştirdi.

İngiliz yönetmen Guy Ritchie yönetmenliğindeki filmde, Cin rolünü ABD’li aktör Will Smith oynuyor. Filmde Alaaddin rolünü Mısırlı aktör Mena Massoud, Yasemin’i İngiliz aktris Naomi Scott ve Prens Anders’i de ABD’li aktör Billy Magnussen canlandırıyor.

"FİLM ÖNCEKİ VERSİYONUNA GÖRE ÇOK DAHA ETNİK"

Ancak Disney, yaptığı açıklamada 1992’deki yapıma nazaran Alaaddin’in Sihirli Lambası filminin yeni versiyonunda 500 oyuncudan 400’ünün Hintli, Ortadoğulu, Akdenizli ve Asyalı olduğunu belirterek filmin, önceki versiyonuna kıyasla çok daha etnik olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Bu dönemde benzer fırsat karşımıza çıkmaz! Togg bu kampanya ile hızla satacak!
Honda Mayıs motosiklet fiyatları duyuruldu: Yaz ile talepler fırlayacak!
Sevindirici haber! Artık Türkiye'de Fiat Egea fiyatına 7 kişilik SUV model bulunuyor!
Sıfır araçların fiyatları üzerindeki artışlar kontrol altına alınacak!
Toyota Corolla Cross Hibrit'te önemli fiyat düşüşü: Faiz oranları yarı yarıya az