Disney'in Ardından Şimdi De Fransa: Ermeni Lobisinden Atatürk Filmi İçin Yeni Kampanya

"Atatürk" filmine yönelik Disney'in peşinden Avrupa'da başlayan yeni bir kampanya, film dünyasında ve siyasi arenada büyük yankı uyandırmış durumda. Fransa'da bulunan CDCA, filmi engellemek amacıyla bir kampanya başlattı. Bu gelişmeler, Türkiye'den ciddi tepkilerin gelmesine neden oldu.

Ermeni diasporası, "Atatürk" adlı film konusundaki tepkisini sürdürüyor. Ermeni Davasını Savunma Komitesi'nin (CDCA) sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Hitler’i yücelten bir filmin gösterilmesine izin verir miydik? Tüm insan hakları savunucularını Ermenilere yönelik nefretin bu şekilde yüceltilmesine karşı durmaya çağırıyoruz" ifadeleriyle, filmi engelleme çabalarını dile getirdi. Disney Plus'ın, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü için yayınlama kararını iptal etmesi ise Ermeni lobisinin baskıları sonucu olduğu iddialarına neden oldu.

Ermeni diasporasının süregelen tepkisi, Disney platformunun "Atatürk" dizisinin lisansının iptal edilme olasılığını gündeme getiriyor.

Buna karşılık, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, Twitter üstünden yaptığı paylaşımda, Ermeni lobisinin bu çabalarına meydan okuyarak, "Atatürk" filminin afişi önünde çekilmiş bir fotoğrafı paylaştı ve Fransızca "Size iyi seyirler dilerim!" mesajını iletti.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu

Filmin yapımcısı Saner Ayar, daha önce de hem Ermeni lobileri hem de PKK tarafınca engellenmeye çalışıldıklarını, tehditlere maruz kaldıklarını ve Los Angeles'ta saldırıya uğradıklarını belirtti. Ayar, "Bu ilk değil. Daha önce başaramadılar. Asla başaramayacaklar!" diyerek, filmin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, "Los Angeles’ta bize saldıranlara en güzel cevap, filmimizin dünya prömiyerini Hollywood’da yapmak oldu" ifadesini kullanarak, filmin uluslararası başarısını altını çizdi.

DİSNEY DE KALDIRMIŞTI

Disney platformundan "Atatürk" dizisinin kaldırılması, ABD'deki Ermeni diyasporası Amerika Ulusal Ermeni Komitesi (ANCA) tarafınca, dizinin Atatürk'ü yücelttiği iddiası ile kampanya yürütülmesi sonucu olduğu öne sürüldü. ANCA, destekçilerine teşekkür ederek dizinin platformdan kaldırıldığını duyurdu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Arka Sokaklar Kadrosuna Bir Yıldız Oyuncu Daha!
Pelle Duveblad: Irak'tan Bisikletle Diyarbakır'a Unutulmaz Bir Yolculuk
Kripto para borsası çöktü, ancak müşterileri paralarını fazlasıyla geri alacak!
Benzin İstasyonunda Son Anda Faciadan Dönüldü: Takla Atan Araç Büyük Felaketi Önledi!
Tiktok'tan Gelirini Sağlıyor! Avrupa Yakası ile adını duyurmuştu!