Diyabetli kadınlarda kalp riski yedi kat fazla! Araştırmalar açıklıyor

Doç. Dr. Ayça Türer Cabbar, kalp açısından önemli bir risk faktörünü oluşturan diyabetin özellikle 60 yaşından sonra kadınları erkeklerden daha çok etkilediğini ifade ederek kadınlarda diyabetin kalp damar hastalıkları oranını üç ila yedi kat artırdığını söyledi.

Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayça Türer Cabbar, diyabetin özellikle 60 yaşından sonra kadınları erkeklerden daha fazla etkilediğini belirtti. Kadınlarda diyabetin kalp damar hastalıkları riskini üç ila yedi kat artırdığını ifade etti. Ayrıca diyabetin kalp yetmezliği gelişimiyle de ilişkili olduğunu vurguladı.

KADINLARDA DAHA ÇOK GÖRÜLÜYOR

Cabbar, kalp damar hastalıklarının Amerika Birleşik Devletleri ve birçok gelişmiş ülkede kadınların en yaygın ölüm nedenlerinden biri olduğunu ve her dört kadından birinin hayatını kaybettiğini söyledi. Ancak, bu riskin bu kadar yüksek olmasına rağmen, bu konuda yeterli bilinç düzeyinin oluşmadığına dikkat çekti.

Yapılan bir anket çalışmasının da bu durumu açıkça ortaya koyduğunu belirten Cabbar, kadınların sadece %54'ünün kalp damar hastalıklarını önde gelen ölüm nedeni olarak gördüğünü, ankete katılan kadınların sadece %13'ünün ise kalp damar hastalıklarını kişisel bir risk olarak tanımladığını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Uzmanlar uyardı: Aşırı el terlemesi neyin habercisi?
BB Uzmanından Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarıyla İlgili Bilgilendirme ve Önlemler
Vatandaşın sağlık isyanı: Devlet hastanesinden rapor almak cep yakıyor
Sigarayı Bıraktıracak Bir Deney!
Dökülen saçlarınızı geri kazanabileceğiniz o mucizevi tarif!