Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Narin'in köyünün imamına idari soruşturma başlatıldı

Diyarbakır'da 19 gün kaybolduktan sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma devam ediyor. Gözaltına alınıp serbest bırakılan imam R.K., telefonunda uygunsuz görüntüler bulunduğu iddiaları üzerine idari soruşturmaya tabi tutuldu.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta Kuran kursundan çıktıktan sonra kaybolan ve 19 gün sonra dere yatağında, çuval içinde üzeri taş ve çalılıklarla kapatılmış olarak bulunan Narin Güran’ın (8) cinayetine ilişkin soruşturma devam ediyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, otomobilinde Narin’e ait DNA izleri bulunan amcası Salim Güran, cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar ve Narin’in annesi Yüksel Güran ile ağabeyi Enes Güran’ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı. 

Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 23 kişiden biri olan ve 11 Eylül’de serbest bırakılan imam R.K. hakkında sosyal medyada telefonunda uygunsuz görüntüler bulunduğuna dair iddialar ortaya çıktı. Bu iddiaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı, imam hakkında idari soruşturma başlattı ve iki müfettiş görevlendirerek inceleme başlattı. İmamın şu anda senelik izinde olduğu öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.