Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2025 Bütçesiyle Yükselişi Devam Ediyor! 6 Bakanlığı Geride Bıraktı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2025 yılı bütçesi 130.1 milyar TL olarak belirlendi. Bu rakam, içişleri ve dışişleri bakanlıklarını geride bırakarak Diyanet’in büyüyen etkisini gözler önüne seriyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2025 yılı bütçesi 130.1 milyar TL olarak belirlendi. Bu devasa bütçe, Diyanet'i içişleri, dışişleri, enerji ve tabii kaynaklar, kültür ve turizm, sanayi ve teknoloji ile ticaret gibi toplamda 6 bakanlığın bütçesinin önüne geçirdi. Bu durum, Diyanet’in büyüyen rolü ve etkisi üzerine tartışmaları da beraberinde getirdi.

DEVLET BÜTÇESİNDE ÖNE ÇIKAN RAKAMLAR

2025 bütçesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sağlanacak 5 milyar dolar borç üstlenim taahhüt limitini de içeriyor. Cumhurbaşkanlığı bütçesi 16.9 milyar TL olarak belirlenirken, 2026 için bu rakamın 19.1 milyar TL'ye çıkması bekleniyor. Diyanet’in 2025 yılı bütçesinin 2026 yılında 153.5 milyar TL, 2027 yılında ise 175.4 milyar TL olması öngörülüyor.

EĞİTİM VE SAĞLIK HİZMETLERİNE DİKKAT ÇEKEN BÜTÇE AZLIĞI

Bütçeye rağmen, Milli Eğitim Bakanlığı okullardaki temizlik faaliyetlerini gerçekleştiremezken, sağlık hizmetleri için yapılan harcamaların yetersizliği dikkat çekiyor. Sağlık Bakanlığı'nın bütçesi 1.1 trilyon TL olmasına rağmen, devlet hastanelerinden randevu almakta zorluk çeken yurttaşlar, özel hastanelere yönelmek zorunda kalıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.