Diyanet kamu çalışanlarına 'mesai arası Kur'an molası' başlatıyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın toplumsal yaşamın tümünü dinselleştiren uygulamalarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor.Diyanet İşleri Başkanlığı, kamu çalışanlarının, “Öğlen arasında Kur'an öğrenmek istiyoruz''...

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın toplumsal yaşamın tümünü dinselleştiren uygulamalarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, kamu çalışanlarının, “Öğlen arasında Kur'an öğrenmek istiyoruz'' talebinde bulunduğu gerekçesiyle bir proje başlatıyor. Nisan ayında uygulanmaya başlanması planlanan proje kapsamında, kamu personeline öğlen tatilinde yarım saat süreyle Kuran kursu verilecek.

Yemek arasında Müftülüğün belirlediği kurslara gelen memurları kapsayacağı bildirilen projenin sloganı “Çorba bizden, eğitim sizden'' olarak belirlendi.

GEZİCİ KURAN KURSU
Muğla’nın Seydikemer İlçesi’nde başlatılan “Çağırın Gelelim Kur’an Öğretelim'' projesi kapsamında da din görevlileri, ilçedeki iş yerlerini ziyaret ederek esnafa Kuran dersi vermeye başladı. Seydikemer Müftülüğü eliyle yürütülen projenin gerekçesi, “Esnaf yoğun mesaisi nedeniyle Kur’an-ı Kerim öğrenmeye gelemiyor'' diye açıklandı. Benzer bir projenin devlet memurları için de planlandığı ortaya çıktı.

'ONLAR GELMEYİNCE BİZ GİDELİM DEDİK'
Projeyi, “Onlar bize gelmeyince, biz onlara gidelim dedik'' sözleriyle savunan Seydikemer Müftüsü Zekeriya Bülbül, “Vatandaşla sohbetlerim sırasında bazılarının Kur’an-ı Kerim okumayı bilmediklerini ve kurslara iş yoğunluğu nedeniyle gidemediklerini öğrendim'' diye konuştu.

Bülbül’ün, Müftülüğün internet sitesinde yer alan açıklamalarında, “Onlar gelemediği için hocalarımızı onların ayağına yolladık'' ifadelerine yer verildi. İlçedeki bütün cadde ve sokaklara projenin duyurusunu içeren broşürler dağıtıklarını belirten Bülbül, “Tek gayemiz var, yeter ki herkes Kur’an okusun'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kayısı çekirdeklerini çöpe atmayın: Bakın 1 avuç yenilirse ne oluyor
Özel'in görüşmeleri devam ediyor: Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun ardından Mansur Yavaş ile görüşecek!
Kocaeli’deki bir fabrikada grup seks skandalı: Soruşturma başlatıldı!
Yeni bir hizmet başlatıldı: 2015 yılından sonra çocuk sahibi olanlara nakit yardımı
İmamoğlu, İstanbulluyu müjdeye boğdu: O hizmet artık sınırsız ve ücretsiz!