'Diyanet tarikatlara 81 milyon lira bütçe ayırdı'

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2021 yılı bütçesi üzerine tarikat ve cemaatlere 81 milyon 893 bin TL bütçe ayrıldığını iddia etti.

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay’ın Diyanet İşleri Başkanlığı 2021 Yılı Bütçesi ile ilgili Meclis kürsüsünde dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2021 Yılı Bütçesi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP Milletvekili Erbay, tarikat ve cemaatlere 81 milyon 893 bin TL bütçe ayrıldığını öne sürdü.

''ÇOCUKLARIMIZIN TACİZ EDİLDİĞİ, DİRİ DİRİ YAKILDIĞI TARİKATLARA...''

Salgın koşullarında esnafın, çiftçinin, işçinin geçimi sürdürmekte zorlandığını söyleyen Erbay, “Diyanetin 2021 yılı bütçesinden, çocukların taciz edildiği, yurtlarında çocuklarımızın diri diri yandığı dernek ve vakıflara toplam 81 milyon 893 bin TL ödenek ayrılmış. Biz bu paranın nereye, hangi amaçla verildiğini dahi bilmiyoruz. Bu derneklere ayrılan bütçeyle esnafa ve çiftçiye destek verilseydi ne olurdu biliyor musunuz? 1 milyon 637 bin 86 esnafa ya da çiftçiye 50’şer bin lira karşılıksız destek verilebilirdi. Ama siz 40 yıl vergi verip devletine bakan esnafa, çiftçiye, işçiye vereceğiniz desteği tarikatlara cemaatlere verdiniz'' ifadelerini kullandı. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
İmamoğlu'ndan 28 Şubat kararı yorumu: "Normalleşmenin etkileri"
Özel'e Kılıçdaroğlu'nun 'Kobani' tweeti canlı yayında soruldu!
Bahçeli’nin 17-25 çıkışı açıkça görüldüğü gibi demogojiden ibaret
Verilen ret kararı utanç meselesidir