Diyanet’in cuma namazı kararına tepki yağdı: ‘Güney Kore örneği büyük ders’

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dünyada hızla yayılırken Türkiye'de de ilk vakanın görülmesinin ardından okulların kapatılması ve maçların seyircisiz izlenmesi gibi bir dizi önlemler alındı ancak Diyanet cuma namazını "Tedbir...

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dünyada hızla yayılırken Türkiye'de de ilk vakanın görülmesinin ardından okulların kapatılması ve maçların seyircisiz izlenmesi gibi bir dizi önlemler alındı ancak Diyanet cuma namazını "Tedbir Mümin’den Takdir Allah’tandır" diyerek iptal etmedi. Sosyal medya kullanıcıları #cumanamazıiptaledilsin çağrısında bulunurken ilahiyatçı ve TELE1 programcısı Cemil Kılıç da Diyanet'in kararına tepki gösterdi. Güney Kore'de 61 yaşındaki bir kadının kilisede cemaate koronavirüsü bulaştırdığı tespit edilmişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı koronavirüsüne rağmen cuma namazının kılınacağını açıkladı. Diyanet'in bu kararı sosyal medyada tepkilere yol açtı. İlahiyatçı Cemil Kılıç, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, "Okullar tatil ama camilerde ibadete devam... Okullarda yayılan virüs camilerde etkisini yitiriyor demek ki. Söyleyeceklerim bu kadar" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın BAE Ziyareti: İş Birliğinde Yeni Adımlar
MHP'den Sinan Ateş haberlerine tepki geldi
11 gün sonra yeniden bir araya geliyorlar
İktidar fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapacak
Kamuda mülakat sistemi ve ekonomik sorunlar masada