Diyanet'in matbaa harcamaları dikkat çekti: 70 milyon TL neye harcandı?

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 Ocak-Ekim döneminde dört farklı kitap için toplam 70 milyon 417 bin 300 TL harcarken, yüksek bütçeli harcamalarıyla eleştirilerin hedefi oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), 2024 yılı Ocak-Ekim döneminde gerçekleştirdiği matbaa harcamalarıyla dikkatleri üzerine çekti. Kurum, toplamda 70 milyon 417 bin 300 TL’lik bir bütçeyi dört farklı kitap basımına ayırarak yüksek harcamalarıyla eleştiri konusu oldu. Özellikle bu dönemde, "Kur’an-ı Kerim Bilgisayara Hatlı Orta Boy Basım İşi" için 35 milyon 647 bin 800 TL gibi büyük bir rakam harcandı.

DİB’nin harcamaları arasında diğer dikkat çeken kalemler ise "Kur’an-ı Kerim Bilgisayara Hatlı Rahle Boy Basım İşi" için 32 milyon 899 bin 500 TL, "Seyyid Bey Külliyatı" için 922 bin TL ve "Askere Temel Dini Bilgiler" için 948 bin TL olarak belirlendi. Bu harcamalar, birçok kişinin dikkatini çekerken, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu maliyetleri nasıl karşıladığı ve harcamaların toplumsal gerekliliği üzerinde çeşitli tartışmalar başlattı.

BirGün'den Mustafa Bıldırcın'in aktardığı habere göre, DİB’nin yüksek bütçeli harcamaları, toplumda farklı görüşlerin ortaya çıkmasına neden oldu. Bu noktada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın harcamalarının hangi kaynaklardan finanse edildiği ve bu yatırımların toplumun dini eğitimine ne gibi katkılar sağladığı gibi konular, kamuoyunda merak konusu olmaya devam ediyor. DİB'nin bu harcamaları, özellikle ekonomik zorlukların hissedildiği bir dönemde, toplumda tartışmalara yol açmaya devam ediyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.