Diyanet’teki Lüks Harcamalara Bir Skandal Daha Eklendi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda yeni bir skandal patlak verdi. Başkan Yardımcısı Huriye Martı’nın annesi ve kardeşinin kitapları, Diyanet’in yayınevinde basıldı. Daha önce eşinin kurasız hacca gitmesiyle gündeme gelen Martı, şimdi de lüks harcamalarıyla eleştiriliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bir skandal daha ortaya çıktı. Daha önce Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı’nın eşi Ali İhsan Martı'nın kurasız özel vize ile Mekke'ye hacca gitmesi gündeme gelmişti. Şimdi ise Huriye Martı'nın annesi ve kardeşinin kitaplarının Diyanet'in yayınevinde basıldığı iddia ediliyor.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki lüks harcamalarla sıkça anılan Huriye Martı’nın annesi Mediha Ürkmez ile kardeşi Ahmed Ürkmez’in eserleri, Başkanlık tarafından yayımlandı. TDV Yayınları aracılığıyla toplam 23 kitap basıldığı belirtilirken, Huriye Martı’nın annesinin iki, kardeşinin ise iki kitabının Diyanet’in yayın organı tarafından yayımlandığı kaydedildi.

Mediha Ürkmez’in "Sevgiyle Eğitim" ve "Bir Gence Anne Baba Olmak" adlı kitapları ile Ahmed Ürkmez’in "Ahlak Ekseninde Hadis" ve "Yarın Öğretmen Olduğunuzda" eserleri, TDV Yayınları tarafından basıldı. Bu durum, Huriye Martı’nın daha önceki lüks harcamaları ve kurasız haccı ile birlikte yeni bir tartışma konusu haline geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.