Diyanet'ten '11 Milyon Liralık' Hata: Sonradan Fark Edildi

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Hadislerle İslam" adlı eserinin 20 bin takımını bastırdı ancak basımda hatalar tespit edildi. Arapça hadislerin okunamadığı ve sayfalarda kaymalar olduğu bildirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 12 Temmuz 2023'te bastırdığı "Hadislerle İslam" adlı eserdeki hatalar nedeniyle zor durumda kaldı. 20 bin takım kitapta Arapça hadislerin okunmadığı ve sayfalarda kaymalar olduğu tespit edildi. Bu durum, hem kamuoyunda hem de Diyanet içinde tartışmalara yol açtı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 12 Temmuz 2023 tarihinde "Hadislerle İslam" adlı eserden 20 bin takım bastırdı. Toplam 11 milyon 60 bin TL maliyetle basılan kitaplarda hatalar tespit edildi. Arapça hadislerin okunamadığı ve sayfalarda kaymalar olduğu belirtildi. 

BirGün gazetesinden Mustafa Bildircin’in haberine göre, hataların fark edilmesinin ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı ile ilgili genel müdürler ve daire başkanları, "Hatayı nasıl çözebiliriz?" konulu bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda hatalı basılan 20 bin takım eserin camilere birer adet gönderilmesi önerisi gündeme geldi.

İsmini vermek isteyen bir Diyanet çalışanı, yaşananların başkanlıkta liyakatsizliğin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Hata nedeniyle büyük bir kamu zararı oluştuğunu vurgulayan personel, "Sorumlular hesap vermeli" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.