Diyanet'ten ilginç öneri: 'e-oruç'

Diyanet dergisinin Mayıs ayı sayısında, ramazan ayı için 'önerilere' yer verildi. AA’nın haberine göre Kılıç 'e-oruç' başlıklı yazısında, 'Oyun sitelerinde ya da sosyal medyada zaman öldürmek yerine aile ve arkadaşlarıyla...

Diyanet dergisinin Mayıs ayı sayısında, ramazan ayı için 'önerilere' yer verildi. AA’nın haberine göre Kılıç 'e-oruç' başlıklı yazısında, 'Oyun sitelerinde ya da sosyal medyada zaman öldürmek yerine aile ve arkadaşlarıyla zaman geçirin' dedi. Yazıda, 'Peki bu nasıl mümkün olabilir? Kanaatimce bu e-oruç’la mümkün olabilir' ifadesi kullanıldı.

İlhan Kılıç'ın yazısı şöyle:
'Öncelikle elalemin yediği yemeği ya da gezdiği yerleri layklamakla zaman geçirmek yerine, 
yemek yiyemeyenleri düşünmek veya maddi imkansızlıktan dolayı gitmesi gereken ya da gitmek istediği yerlere gidemeyenleri dikkate almak. Diğer taraftan yüzlerce ya da binlerce kilometre ötede hayatta hiç tanımadığımız ve görüşmediğimiz bir kişi ile saatlerce vakit geçirmek yerine, her gün karşılaştığımız insanlarla ya da komşumuzun haliyle hemhal olmak.

Cep telefonunda akşam o gün kaç adım attığına bakmak yerine, o günün akşamında doğruya, iyiye ve güzele doğru kaç adım attığına bakmak. İftar ve sahur gibi özel zamanlarda sevdiklerimizle bir araya geldiğimizde cep telefonumuza kilitlenmek yerine cep telefonlarını kapatıp, bu nadide zamanlarda onların yüzüne bakmak, tebessüm etmek ve onların gönüllerine kilitlenmek. Tanımadığımız ve görüşmediğimiz onlarca kişiden gelen ''hayırlı cumalar’ mesajına bakmak yerine, telefonu kapatarak cuma günü hutbeyi can ve iman kulağıyla kalpten dinlemek.'

İnsanların ''cool’ olmak için son model cep telefonu alarak önce borçlanıp sonra gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Kılıç, insanların 'kul' olmak için çift mesai yapmaları gerektiğini ifade etti.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Uzman isim kötü haberi verdi: Türkiye artık suyu olmayan bir ülke!
Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken açıklama: Deprem için riskli bölgeleri tek tek saydı!
Kirayı asla elden vermeyin: Bir kiracının başı böyle yandı
Galatasaray Taraftarına Yönelik Saldırı: İddianamede 26 Yıla Kadar Hapis Talebi
Sinan Ateş cinayeti davasında ilk duruşma tarihi belli oldu