Diyarbakır alarm veriyor! Hasta doktora yoğun bakım yatağı bulunamadı

Diyarbakır Tabip Odası, koronavirüse yakalanan ve durumu kötüleşen bir sağlık çalışanının kentteki tüm hastanelerdeki yoğun bakımlarda yer olmadığı için covid-19 kliniği olmayan bir kliniğe yatırıldığını ve bugün solunum cihazına bağlandığını duyurdu

Diyarbakır Tabip Odası, koronavirüse yakalanan ve genel durumu kötüleşen bir sağlık çalışanının kentteki tüm hastanelerdeki yoğun bakımlarda yer bulunamadığı için Covid-19 kliniği olmayan bir serviste takip edildiğini ve bugün solunum cihazına bağlandığını duyurdu.

Diyarbakır Tabip Odası, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, koronavirüse yakalanan genel durumu kötüleşen bir sağlık çalışanının kentteki tüm hastanelerde yoğun bakımlarda yer bulunmadığı için başka bir klinikte tutulduğunu ve -bugün solunum cihazına bağlandığını açıkladı. Türkiye’de salgının tüm hızıyla devam ettiğini, bölgede ise salgının etkisini katmerli bir biçimde yaşandığını belirten Tabip Odası, "Bakanlığın yarattığı 'başarı' algısı doğru değildir. İlan edilen rakamlar gerçekliği ifade etmemektedir. Gelinen aşamada bölgede sağlık sistemi çökmüştür. Pandemi ile mücadelede yeterli hazırlıklar yapılmamıştır. Yanlış sağlık politikaları nedeniyle meslektaşlarımızı, sağlık çalışanlarını, yurttaşları kaybediyoruz. Unutmayacağız!" diye yazdı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Pandemide yoğun bakım doktoru olmak: 5 ayda yaklaşık 800 hasta!

Sağlık Haberleri

Uzmanlar uyardı: Aşırı el terlemesi neyin habercisi?
BB Uzmanından Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarıyla İlgili Bilgilendirme ve Önlemler
Vatandaşın sağlık isyanı: Devlet hastanesinden rapor almak cep yakıyor
Sigarayı Bıraktıracak Bir Deney!
Dökülen saçlarınızı geri kazanabileceğiniz o mucizevi tarif!