Diyarbakır Anneleri'nin evlat nöbeti 1630 gündür devam ediyor

Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyen Diyarbakır Anneleri, duygusal açıklamalarıyla dikkat çekiyor. Aydan Arslan ve Hatice Levent, evlatlarına olan özlem ve mücadele kararlılıklarını dile getirirken, çocuklarının geri dönüşünü umutla bekliyorlar.

Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişlerini sürdüren annelerden Aydan Arslan, kızı Aysun'a olan özlemini açıkladı. Arslan, kararlılıkla mücadele edeceklerini ve evlatlarını geri alana kadar oradan ayrılmayacaklarını vurguladı. Evlatlarının kendilerinden alınmasının acısını 8 yıldır yaşadığını dile getirdi. Arslan açıklamasında, Arslan, "Sonuna kadar mücadele edeceğiz, evlatlarımızı alana kadar buradan kalkmayacağız. Ne hakları vardı bu anneleri ağlatmaya? Evlatlarımızı bizden almışlar. 8 senedir evladımı benden koparmışlar. Onun hasretini çekiyorum." ifadelerine yer verdi.

Diğer bir anne olan Hatice Levent de evladının dönüşünü beklediğini belirtti. Oturma eylemi yaptığını ve kızı Fadime için bu mücadeleyi sürdüreceğini ifade etti. Levent, çocuklarını dağa götürmenin haklı bir gerekçesi olamayacağını vurgulayarak güvenlik güçlerine kızını teslim olmaları çağrısında bulundu. Levent, Fadime'mi almadan geri dönmek içimden bile geçmiyor. Fadime'mi alacağım. Ne hakları vardı çocuklarımızı dağa götürmeye? Yavrularımızı çok özledik." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Dolandırıcıların park cezası yöntemine dikkat!
Bakan Mehmet Özhaseki, "Denizler Halkındır" projesini tanıttı
Arefe günü ne zaman?
Tokat Kömes'te Gençlerin Hayatını Kaybettiği Kaza: Araç Kanala Uçtu
Aşkım Kapışmak'tan İlk Açıklama Geldi!