Diyarbakır Emniyeti'nden Anlamlı Adım: 'DEM' Tabelası Değiştirildi!

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, hizmet binasındaki "DEM" tabelasını değiştirerek yeni bir adım attı. Yetkililer, isim değişikliğinin siyasi çağrışımları önlemek ve karmaşa yaşanmaması için yapıldığını belirtti.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, hizmet binasında bulunan ve "DEM" kısaltması içeren tabelayı kaldırdı. Yerine mavi beyaz zemin üzerine "Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü" yazılı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün "EGM" kısaltması bulunan yeni bir tabela asıldı.

AÇIKLAMA YAPAN EMNİYET YETKİLİLERİ:

Amida Haber'e konuşan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "DEM" tabelasının kaldırılmasına ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Kaldırmasaydık farklı anlaşılırdı. Tescilimiz yoktu. Kurumsal ve tescili bir isim olsaydı farklı bir yol denerdik. Resmi bir alt yapısı yok. Biz farklı bir tartışmaya mahal vermemek için iyi niyetli bir adım attık. Karmaşa olmasın diye bu adım atıldı. Başka bir parti olsaydı benzer şekilde gene hareket edilirdi. Biz devletin resmi bir organıyız. Bu tür tartışmaların içinde yer almak istemeyiz. Kafa karışıklığı olmasın diye Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün uzun ve açık olan adını kullandık."

BARO BAŞKANININ AÇIKLAMASI:

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün bu yazıyı hangi saik veya niyetle kaldırdığını bilmiyoruz. Bir siyasi parti adını çağrıştırıyor kaygısıyla değiştirmiş olabilirler. Ama başka bir siyasi parti ile çağrıştırsaydı gene aynı değişikliği yaparlar mıydı? Bilmiyorum. Bu mevzuda emniyetin bir açıklama yapması lazım, şu gerekçe ile değiştirdik diye."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Düşük not alan kız öğrenci öğretmeni bıçakladı
Zeytinyağları güzellik yarışına girdi: Bakın en kalitelisi nerede üretiliyor
Türkiye'de eleman sıkıntısı yaşayan meslekler belli oldu!
Akika kurban nedir, ne için, ne zaman kesilir?
Ankara'da Dev Uyuşturucu Operasyonu: 85 Şüpheli Gözaltında!