Diyarbakır Valiliği’nden işkence görüntülerine ilişkin açıklama

Diyarbakır Barosu, Diyarbakır'da bir polis memurunu şehit ettiği iddia edilen M.E.C'ye ait işkence görüntüleri üzerine harekete geçti. MHP'li vekil ...

Diyarbakır Barosu, Diyarbakır'da bir polis memurunu şehit ettiği iddia edilen M.E.C'ye ait işkence görüntüleri üzerine harekete geçti. MHP'li vekil danışmanının da paylaştığı görüntülere ilişkin açıklama yapan Baro, olayın takipçisi olacaklarını belirtti. Öte yandan, Diyarbakır Valiliği, sosyal medyada paylaşılan işkence görüntülerine ilişkin açıklama yaptı.

Diyarbakır'da polis memuru Atakan Arslan'ın şehit olduğu olayın ardından açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan M.E.C'nin işkenceye uğrayan görüntüleri MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un danışmanı Emre Soylu tarafından paylaşıldı. Diyarbakır Barosu, vekil danışmanının, "Hain, emniyetin şefkatli kollarında" notuyla paylaştığı işkence görüntüleri üzerine harekete geçti.

Emre Soylu, sosyal medyada yükselen tepkiler üzerine daha sonra hesabını kapattı.

BARO, AÇIKLAMA YAPTI

Sosyal medyada paylaşılan video ardından harekete geçen Diyarbakır Barosu, bir açıklama yayımladı. Baro’dan yapılan açıklamada, “Bugün itibariyle kamuoyuna yansıyan fotoğraflarda, Diyarbakır Emniyetinde meydana gelen işkence vakasına ilişkin Diyarbakır Barosu olarak detaylı bilgiler elde edildikten sonra hukuki süreci başlatacağımızı ve işkence vakasının takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi.

VALİLİK: ÜST ARAMA İŞLEMİNDE ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLER

Öte yandan, Diyarbakır Valiliği, sosyal medyada paylaşılan işkence görüntülerine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, failin güvenlik güçlerine jiletle saldırdığı ifade edilerek şöyle denildi:

“Şüpheli şahsın araç hareket halinde iken ağzından çıkardığı jilet ile görevli personelimize saldırması ve tehdit etmesi üzerine görevlilerimizce artan oranda maddi kuvvet uygulanmak suretiyle bahse konu jilet muhafaza altına alınmıştır. İlgili adli birime intikal ettirilen M.E.C, ekip otosunda ağzından jilet çıkarmasıyla oluşan makul şüphe nedeniyle, kendisinin ve görevlilerimizin güvenliği sağlamak adına daha detaylı arama yapılacağı esnada direnmesi üzerine orantılı güç kullanılarak kıyafetleri çıkartılmış ve iç çamaşırının bel bölümündeki lastik kısmında bir jilet daha bulunmuştur. Gerçekleştirilen tüm işlemler ve adli inceleme yapmak üzere muhafaza altına alınan kesici aletler, yakalama, arama tutanağında yer almaktadır. Bazı sosyal medyada hesaplarında paylaşılan görüntü üst arama işlemi esnasında çekilmiş olup konu ile ilgili idari tahkikat, tespit edildikten hemen sonra başlatılmıştır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Belli ki 31 Mart sonrasında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
AK Partili adayların seçim masrafını belediye ödemiş
Bazı isimler değişiyor
Günlük kirası 25 bin TL; Allah ıslah etsin
Marmaris’te seçim zirvesi