Diyarbakır Valisi Zorluoğlu'ndan Narin Güran açıklaması: 'Aceleci davranmamak lazım'

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, 19 gün kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, 19 gün kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini duyurdu. Zorluoğlu, "Aceleci davranmamak lazım" diyerek, sürecin titizlikle yürütüldüğünü vurguladı.

Narin Güran, 21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolmuştu ve 19 gün sonra cansız bedeni bulunmuştu. Vali Zorluoğlu, konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği 'Kültür ve Sanat Yolu Festivali' tanıtımında yaptığı açıklamada, cinayetin aydınlatılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Zorluoğlu, "Narin Güran ile ilgili idari bir soruşturmamız yok. İdari süreç, Narin’in cenazesinin bulunmasıyla sona erdi. Bu noktadan itibaren adli bir süreç başladı. Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinasyonunda, bir Başsavcı Vekili ve dört savcının çalıştığı yoğun bir adli süreç devam ediyor. İl jandarmamız ve emniyet güçlerimiz de bu sürece destek veriyor. Herkesin bu sürece sabırla saygı göstermesi gerekiyor" dedi.

Açıklamalarına devam eden Zorluoğlu, cinayetin tüm yönleriyle aydınlatılması için ekiplerin özveriyle çalıştığını ifade ederek, "Sağlıklı bir şekilde bu adli sürecin tamamlanmasını beklemek lazım. Bu konu adli bir konudur, dolayısıyla sürecin devam ettiği bir meseleyle ilgili fazla bir şey söylemek doğru olmaz" şeklinde konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.