Diyarbakır'da Atatürk ve Laiklik Karşıtı Gerici Sloganlar Sokaklarda Yükseliyor

Atatürk ve laiklik karşıtı sloganlar yükseliyor! Gericiler, Türkiye'nin birçok ilinde sokaklara çıkarak "Yaşasın Şeriat" pankartlarıyla protestolar düzenliyor. Diyarbakır ve Konya'da artan eylemler, endişe yaratıyor.

Atatürk'e, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve laikliğe yönelik saldırılar artarak devam ediyor. Hizbullah'ı terör örgütü olarak görmeyen Hüda Par'ın meclise girmesiyle güç bulan gericiler, Türkiye'nin birçok ilinde Atatürk ve laiklik karşıtı sloganlar ve pankartlarla sokaklara çıkmaya başladı.

GERICİLERİN HEDEFİ DİYARBAKIR

Gericilerin hedefi arasına Diyarbakır da eklenmiş durumda. Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından şehrin birçok noktasına asılan "Yaşasın Şeriat" pankartları, tarihi sura, caddelere ve üst geçitlere yerleştirildi. Bu eylemler, Atatürk ve laikliği hedef alan gericilerin artan bir cesaretle sokaklara çıktığını gösteriyor.

"ŞERİAT ADALETTİR, HAKİKATTİR, HÜRRİYETTİR"

Dron vasıtasıyla çekilen görüntülerde, "Şeriat adalettir, hakikattir, hürriyettir. Yaşasın Şeriat!" yazılı pankartı asan kişilerin kar maskesi taktığı görülüyor. Yakın çekimlerde ise söz konusu kişilerin yüzlerinin buzlanması dikkat çekiyor. Görüntüler, derneğin Diyarbakır temsilciliğinin sosyal medya hesabından paylaşıldı.

KONYA'DA DA PROTESTOLAR ARTIYOR

Geçtiğimiz günlerde Konya'da da benzer bir grup gericinin sokaklara çıkarak "Yaşasın Şeriat" yazılamaları yaptığı biliniyor. Bu durum, Türkiye genelinde giderek artan bir şekilde Atatürk ve laiklik karşıtı eylemlerin yayıldığını gösteriyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

AK Partili başkan, uyuşturucu operasyonunda tutuklandı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 10 günde üç ülke dolaştı
Bozdağ önce Yerlikaya sonra da Erdoğan’la görüştü Erdoğan duruma müdahale etti
Tasarruf tedbirleri patronları sevindirmiş
Japon deprem uzmanı uyardı: İstanbul, Balıkesir, Bursa tehlikede!