Diyarbakır'da emojilerle mesaj atan kişiye hapis! Bu emojileri kullanmayın

Diyarbakır'da sosyal medyadan fotoğrafını paylaşan tanımadığına kadına kalp ve alev emojisi ilave ederek mesaj atan kişi hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır'da, sosyal medyada tanımadığı bir kadına kalp ve alev emojileri ile mesaj atan kişi hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 12. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

EMOJİLERLE MESAJ ATAN KİŞİNİN İFADE VERMESİ TALEP EDİLDİ

Sanık M.Ş.A'nın emniyette verdiği ifadesine ilişkin iddianamede, "Sosyal medyada gezinirken herkese hesabı açık olan kadına denk geldim. Paylaşmış olduğu fotoğraflara baktım. Kendisini beğendiğim için kalp ve alev emojisi ile 'taş mısın mübarek' diye mesaj attım. Amacım kimseyi taciz etmek, kimseye rahatsızlık vermek değildi. Zaten attığım mesaja geri dönüş yapmayınca ben de bir daha mesaj atmadım" ifadelerine yer verildi.

AÇILAN DAVA 'CİNSEL TACİZ' SUÇUNU TEŞKİL ETMEKTE

İddianamenin sonuç bölümünde, "Şüphelinin mahkemenizde yargılanması yapılarak eylemine uyan sevk maddesi gereğince cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına iddia ve dava olunur" denildi. Müştekinin avukatı Doğan İpek, müvekkilinin, M.Ş.A'nın sosyal medya hesabından attığı mesajdan dolayı rahatsızlık duyduğunu belirtti. İpek, "Sanığın en üst sınırdan ceza alması için hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Gezeravcı duyurdu: "Birkaç yıl içinde yerli roketle Ay'a erişmeyi planlıyoruz"
On binlerce kişi, İran'da Reisi ve beraberindekiler için düzenlenen veda törenine katıldı
Türkiye kırmızı ve beyaz et tüketiminde Avrupa sonuncusu oldu
Emeklilere müjde var: İndirimin başladığını yetkililer duyurdu
Yargıtay’dan sınırlama geldi: Haftada 4 saat bunu yapmayan yandı!