Diyarbakır'da Gazze Protestosunda Kahve Şubesine Taşlı Saldırı Girişimi

Hamas'ın İsmail Haniye'yi destekleyen çağrısının ardından Diyarbakır'da büyük bir protesto düzenlendi. Binlerce kişi, Gazze'deki durumu kınamak için yürüdü ve İsrail karşıtı sloganlar attı. Bazı protestocular bir kahve şubesine taşlı saldırıda bulunmaya çalıştı, polis müdahale etti.

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin dünya genelinde meydanlara çağrı yapmasının ardından Diyarbakır'da büyük bir protesto düzenlendi. Binlerce kişi, Gazze'deki soykırımı kınamak ve İsrail'e karşı tepkilerini göstermek amacıyla toplandı. Protesto sırasında bazı kişiler bir kahve şubesine taşlı saldırı girişiminde bulundu, polis olayları engelledi.

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin 3 Ağustos'ta dünya genelinde meydanlara çağrı yapmasının ardından Diyarbakır’da bir protesto düzenlendi. Binlerce kişi, Gazze'de yaşananları kınamak için Kayapınar İlçesi'nde toplandı ve İsrail aleyhinde sloganlar atarak bir alışveriş merkezinin önüne kadar yürüdü. Protestocular, Filistin bayrakları ve İsmail Haniye'nin fotoğraflarıyla yürüdü.

Yetimler Vakfı koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, Gazze'de yaşanan durumu insanlık tarihinin en büyük dramlarından biri olarak nitelendirerek, Siyonistlere ve destekçilerine karşı ekonomik ambargo uygulanması çağrısında bulundu. Ünsal, Müslümanların Gazze'de zafer kazanması gerektiğini ve Siyonistlerin yenilgiye uğratılması gerektiğini vurguladı.

Protesto sırasında bazı kişiler bir kahve zinciri şubesine taşlı saldırı girişiminde bulundu. Ancak, polis tarafından engellenen bu girişim sonrasında İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve diğer yetkililer güvenliği sağlamak adına müdahale etti ve kalabalığa sağduyulu olmaları çağrısında bulundu. Kalabalık, uyarıların ardından sessizce dağıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.