Diyarbakır’da “Gürz-14” Operasyonu: İki Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır Lice kırsalında düzenlenen "Gürz-14" operasyonunda, kırmızı kategoride aranan Hebun Piro Amed kod adlı Zırav Taş ve gri kategoride aranan Botan kod adlı Fehmi Başkurt’un etkisiz hale getirildiğini, iki güvenlik korucusunun yaralandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında jandarma tarafından düzenlenen "Gürz-14" operasyonunda iki teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen istihbarat çalışmaları sonucu operasyonun başlatıldığını ifade etti.

Jandarma ATAK taarruz helikopterleri, J-SİHA, Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve jandarma komando timleri ile güvenlik korucularının katıldığı arama tarama faaliyetleri sırasında çıkan çatışmada, kırmızı listede aranan terörist Hebun Piro Amed kod adlı Zırav Taş ve gri listede aranan Botan kod adlı Fehmi Başkurt’un silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği belirtildi. Operasyon sırasında iki güvenlik korucusunun yaralandığı da kaydedildi.

Teröristlerin geçmişte üç güvenlik görevlisi ve beş sivilin şehit olduğu, dört güvenlik görevlisinin yaralandığı altı saldırıya katıldıkları belirlendi. Yerlikaya, açıklamasında şehitlerin kanının yerde kalmayacağını vurgulayarak, operasyona katılan tüm kahraman jandarma ve güvenlik korucularını tebrik etti ve milletin dualarının onlarla olduğunu ifade etti. Yerlikaya, "Son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.