Diyarbakır’da hasarlı binaların yıkımı devam ediyor!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depreminden sonra Diyarbakır'da ağır ve orta hasar gören binaların yıkımı aralıksız bir şekilde devam ediyor. Diyarbakır yaralarını sarmaya devam ediyor! İzler siliniyor!

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depreminin ardından Diyarbakır'da ağır ve orta hasarlı binaların yıkımları hız kesmeden devam ediyor.

DİYARBAKIR YARALARINI SARMAYA DEVAM EDİYOR!

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkezli iki yıkıcı depremin üzerinden neredeyse bir yıl geçti. 11 ili etkileyen deprem, Diyarbakır'da da büyük hasara yol açtı. Deprem gecesi kentte toplam 7 bina çökerken, yüzlerce bina da hasar gördü.

SMC Yıkım ve Hafriyat firmasının kentteki hasarlı binaların yıkımından sorumlu Hamza Yetüt, hasarlı binaları kontrol ettiğini ve yıkım işlemini yaptığını söyledi.

Yetüt, çevredeki vatandaşların toz ve dumandan etkilenmemesi için sulamadan yıkmayacaklarını belirterek, şöyle konuştu: "Diyarbakır depreminin ilk gününden itibaren SMC yıkım ve kazı olarak şantiyemizde çalışmalarımızı sürdürdük. .." Yıkımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Kayapınar ilçesi Huzurevler semtinde 9 katlı apartmanı yıktık. Yıkımımız burada sona erdi. Şu anda yıkım çalışması yapıyoruz. Sadece burada değil, birçok şehir ve bölgede yıkımlarımıza devam edeceğiz. Bizim yıkımımız; "Bunu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Diyarbakır Valisi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve YİKOB'un denetiminde yapıyoruz." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Cem Yılmaz gösterisinde taşkın seyircilere tepki olarak sahneden indi!
Evde sokak usulü lezzetli sütlü mısır için tencereye bir bardak bundan ekleyin!
Ünlü şarkıcıdan şok karar! Kariyerini sonlandırma kararı mı aldı?
Gelinim Mutfakta altın heyecanı sürüyor: İşte 9 Mayıs puan durumu!
Dubai o kişilere vize kapısını açtı! Bu kez ne doktorlara ne de iş insanlarına...