Diyarbakır'da Kürtçe Yazıların Silinmesi Protesto Edildi

Diyarbakır'da DEM Parti öncülüğünde düzenlenen yürüyüşle, valilik kararıyla Kürtçe yazıların silinmesi protesto edildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük, dillerin yok sayılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı ve dil kursları açacaklarını duyurdu.

Diyarbakır'da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından düzenlenen yürüyüşte, valilik kararıyla bazı caddelerdeki Kürtçe yazıların silinmesi protesto edildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük, dillerin yok sayılmasını eleştirerek, çok dilliliğin destekleneceğini ve dil kursları açılacağını açıkladı.

Diyarbakır’da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından düzenlenen yürüyüşle, valilik kararıyla bazı caddelerde Kürtçe yazıların silinmesi protesto edildi. Yürüyüş, Yenişehir ilçesindeki Yaşar Kemal Caddesi’nde başladı ve Kürtçe yazının silindiği Gevran Caddesi’ne kadar devam etti. Yürüyüşe, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük ve DEM Parti Van Milletvekili Sinan Çiftyürek gibi isimler katıldı.

Yürüyüş sonrası açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Küçük, dillerin yok sayılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Küçük, "Sokaklarımızda, caddelerimizde 18 senedir çift dilli yazılmış olan uyarıların silinmesi kabul edilemez. Dillerin yok sayılması, halklar arasında ayrımcılık yaratır ve bu, büyük bir haksızlıktır" dedi. Ayrıca, Kürtlerin dil ve kültür mücadelesinin devam ettiğini vurgulayan Küçük, devletin TRT Kürdi gibi bazı adımlar atmış olsa da, halkın kendi dilini yaşatmak istediğini ifade etti.

Küçük, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak dil kursları açacaklarını ve yerel hizmetlerde çok dilliliğin devam edeceğini belirtti. "Yasal bir engel yoktur; diller yasaklanamaz. Diller halkların onurudur ve bu onuru yaşatmak hepimizin görevidir" şeklinde konuştu.

Yürüyüş ve açıklamaların ardından yapılan 5 dakikalık oturma eylemi sona erdi ve kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.