Diyarbakır’da operasyon: Çok sayıda kadın gözaltına alındı

Diyarbakır’da, Rosa Kadın Derneği ve birçok adrese polislerce düzenlenen operasyonlarda aralarında siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda kadın gözaltına alındı.

Diyarbakır’da sabah erken saatlerde yapılan polis operasyonunda birçok adreste arama gerçekleştirildi, gözaltılar yapıldı.

Operasyondaki merkezlerden biri Kayapınar ilçesindeki Rosa Kadın Derneği'nde aramalar halen devam ederken, birçok adrese daha aramalar yapıldığı belirtildi. Mezopotamya Ajansı'na göre operasyonda, TJA Aktivisti Zelal Bilgin, Çınar Belediyesi Eş Başkanı Necla Tamriş, DBP MYK üyesi Zeynep Üren, DBP İl Eş Başkanı Seval Gülmez, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun’un basın danışmanı Gurbet Özel, gazeteci Beritan Canözer, Barış Annesi Nezahat Tekke, Diyarbakır Kadın Akademisi üyesi Figen Aras, HDP Kayapınar eski Eş Başkanı Besile Narin, Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Diyarbakır Şubesi eski Kadın Sekreteri Bahar Karakaş Uluğ ile Sevim Biçici, Nurşen Akbal, Besile Narin, Satiye Ok, Ruken Bekalp ve Şehriban Zoğurli’nin de bulunduğu çok sayıda kadın gözaltına alındı.

ROSA'DAN POLİS BASKININA TEPKİ

Dernek ve ev baskınlarının gerekçesi hakkında bilgi alınmazken, Rosa Kadın Derneği Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: "22 mayıs 2020 derneğimiz basılmış birçok arkadaşımız gözaltına alınmıştı ve akabinde tutuklanmıştı. Yapılan duruşmalarda arkadaşlarımız buradayız, mücadelemizden vazgeçmiyoruz dediler ve hepsi tutuksuz yargılandı. Bugün 11 ay sonra derneğimiz tekrar basıldı. Hukuksuz bir şekilde kapı kırılarak, alarm sistemi koparılarak ve hiç bir yönetici olmadan arama yapılmaya başlandı. Sistematik olarak bize uygulanan yargı tacizini kabul etmiyoruz. Kadınlara dönük iktidarın yürüttüğü nefret, sindirme politikalarına karşı VARDIK, VARIZ, VAROLACAĞIZ!" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede devir teslimden önce milyonluk sözleşme
Nahya bu kez Ali Erbaş hakkında parodi yaptı: A8 lazım, Mehmet’e görünme elinden alır bak
Kanlı 1 Mayıs’ın tanığı o günü anlattı
Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş
DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu halka seslendi: "Taksim'de olmak için buluşacağız"