Diyarbakır’da seçimi kazanan HDP’li Belediye Başkanı Mızraklı’ya soruşturma

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni kayyumdan geri alan HDP'li Adnan Selçuk Mızraklı ile ilçe belediye başkanları hakkında soruşturma başlatıldı.

İktidar HDP'li belediyeleri tekrardan kayyumla tehdit ederken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni kayyumdan geri alan HDP'li Adnan Selçuk Mızraklı ile ilçe belediye başkanları hakkında soruşturma başlatıldı.

AA’nın haberine göre Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca HDP’den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Adnan Selçuk Mızraklı ile ilçe belediye başkanlarının katıldığı, PKK marşının okunduğu ve hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulduğu seçim kutlamasına ilişkin soruşturma başlatıldı.

HDP İl Başkanlığı’nda düzenlenen, yerel seçimin resmi olmayan sonuçlarına göre Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Adnan Selçuk Mızraklı ile milletvekilleri Berdan Öztürk ve Hülya Alökmen’in de katıldığı toplantıda, ölenler için saygı duruşunda bulunulduğu, Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldığı belirtildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca milletvekilleri Adnan Selçuk Mızraklı, Berdan Öztürk ve Hülya Alökmen hakkında terör suçundan soruşturma başlatıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”
'Şu ana kadar kayyım yaşanmamasından memnuniyet duydum'