Diyarbakır’da tarihi kütüphane yıkıldı!

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 1974 yılında hizmete giren ve şehrin en önemli kültürel mekanlarından biri olan Diyarbakır İl Halk Kütüphanesi, 6 Şubat depremlerinde hasar gördü. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yaptığı incelemeler sonucunda kütüphanenin yıkımı tamamlandı.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bulunan yaklaşık yarım asırlık kütüphanenin yıkımı gerçekleşti. Tarihi kütüphane 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremden ötürü hasar görmüştü. 

Yıkım işlemi, kütüphanenin kitaplarının ve diğer materyallerinin güvenli bir şekilde taşınmasının ardından gerçekleşti. Kütüphanenin yıkımı, Diyarbakır'da büyük üzüntü yarattı. Birçok vatandaş, sosyal medya hesaplarından kütüphaneye veda mesajları paylaştı.

Merkez Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi Kurtismail Paşa 3. Sokak'ta bulunan Ofis Kütüphanesinin 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yıkım kararı alındı. Kütüphane içindeki kitap ve malzemeler taşındıktan sonra bugün kontrollü bir şekilde yıkımı gerçekleştirildi.

Yıkımı yapan SMC Firması saha sorumlusu Hivzullah Yetüt, depremin ilk gününden itibaren kentte yıkımların yüzde 60'ını yaptıklarını, bugün de yaklaşık yarım asırlık kütüphanenin yıkımını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Öte yandan, kentte 5 bin 494 ağır hasarlı yapıdan 4 bin 193'ünün yıkımı yapıldığı öğrenildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Uzman isim uyardı: Her gün bu aktiviteyi yapın kalp krizi geçirmeyin!
10 Mayıs 2024 Günlük burç yorumları
Kişilik testi: Zor kararlar vermede ne kadar iyisiniz?
Gram altında yükseliş: Altın piyasasında Eylül öngörüsü! Uzmanlar ne diyor?
Çocuklu anneler dikkat: Zamlı Mayıs ayı destek ödemesinin tarihi belli oldu!