Diyarbakır'daki 20 gazetecinin gözaltı süresi 2 gün uzatıldı

Diyarbakır'da, 3 gün önce gözaltına alınan aralarında Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eş Başkanı Serdar Altan ve JINNEWS Müdürü Safiye Alagaş’ın bulunduğu 20 gazetecinin gözaltı süresi 2 gün daha uzatıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Çarşamba günü evlerine düzenlenen ev baskınlarında aralarında Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eş Başkanı Serdar Altan ve JINNEWS Müdürü Safiye Alagaş’ın aralarında bulunduğu 20'si gazeteci 21 kişi gözaltına alındı. Gazeteciler Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nde bekletilirken, gözaltı gerekçesine ilişkin hala avukatlara bilgi verilmedi. Emniyette tutulan gazetecilerin gözaltı süreleri iki gün uzatıldı.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre, Diyarbakır Emniyetinde 3 gündür tutulan gazeteciler ile görüşen Avukatları Resul Temur, sağlık durumlarının iyi, morallerinin ise yüksek olduğunu aktardı. Durumları ile ilgili hala belirsizlik olduğunu, gözaltı gerekçesi ile ilgili gazetecilere bilgi verilmediğini belirten  Temur, “Gözaltı süreci ile ilgili hala bir takvim belirlenmedi. İfade işlemlerine de başlanmadı. Belirsizliğin  olması ve bir takvim belirlenmemesi kuşkusuz moral bozukluğuna neden oluyor” dedi.

Gözaltı kararının uzatılıp uzatılmadığı konusunda Temur, “Bu teknik bir konu. Zaten 4 günlük gözaltı kararı var. Hafta sonu bir gelişme beklemiyorduk zaten. Pazartesi ya da Salı gününe sarkacağını bekliyorduk. Tabi bu sürenin uzatabilirler de. Bekliyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri

Gelelim madalyonun öteki yüzüne
İmamoğlu’nun Saraçhane görüşü
“Sinan Ateş’in tetikçisini eski Ülkü Ocakları yöneticisi kaçırdı”
Kutuplaştırıcı siyasetin raf ömrü doldu, şimdi müzakere zamanı
Gerçek bir bahar için kaldırın Taksim yasağını