Djokovic'ten tarihi zafer

Karşılıklı servis kırmalarla başlayan maçta avantajı eline geçiren Murray, dünya 1 numarasına göre çok daha iyi göründüğü ilk seti 6-3’le hanesine yazdırdı. Bu sette Murray 6 basit hata yaparken Djokovic’te bu sayının...

Karşılıklı servis kırmalarla başlayan maçta avantajı eline geçiren Murray, dünya 1 numarasına göre çok daha iyi göründüğü ilk seti 6-3’le hanesine yazdırdı. Bu sette Murray 6 basit hata yaparken Djokovic’te bu sayının 13 olması dikkat çekti. İkinci setteki ilk servis oyununda da baskı yaşayan Djokovic, bu oyunu kurtardıktan sonra kortta bambaşka bir görüntü sergiledi. Basit hatalarını azaltan Sırp raket, iki sette rakibine sadece 3 oyun şansı tanıdı ve maçta üstünlüğü ele geçirdi. İlk sette 10 puan vuruşu üreten Murray, devamındaki iki setin toplamında sadece 6 puan vuruşuna imza attı.

Dördüncü sete de fırtına gibi giren Djokovic, henüz ilk oyunda rakibinin servisini kırdı. Setin 7. oyununda bir kez daha servis kıran dünya 1 numarası, şampiyonluk için kullandığı servislerine tutunamadı. Murray'nin sette durumu 5-4'e getirmesinin ardından bir kez daha şampiyonluk servisleri kullanan Djokovic bu sefer hata yapmadı ve dördüncü Roland Garros finalinde şeytanın bacağını kırdı. Bu sonuçla 12. Grand Slam zaferini elde eden Novak Djokovic, kariyerindeki en önemli eksik olan Roland Garros şampiyonluğunu kazandı ve tüm Grand Slam’lerde mutlu sona ulaşan tarihteki 8. erkek tenisçi oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı
Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
Trabzonspor, 8 yıl aradan sonra ilk defa büyük bir hamle yapmaya hazırlanıyor!
Monaco, kendi sahasında Fenerbahçe Beko'ya karşı dengeyi sağladı
Arda Güler Real Madrid tarihine geçti! Tüm dünya onu konuşuyor