Dmitriy Medvedev ileri sürdü: "Almanya Rusya ile savaşa hazırlanıyor"

Medvedev, sosyal medya hesabı üzerinden, Alman hava kuvvetleri subayları arasında Ukrayna'ya destek amacıyla Kırım Köprüsü'nün Taurus füzeleriyle imha edilebilirliği üzerine yapılan konuşmaların sızmasına dair bir açıklama yaptı.

Medvedev, sosyal medya hesabından, Alman hava kuvvetleri subayları arasında Ukrayna'ya destek için Kırım Köprüsü'nü Taurus füzelerinin imha edilip edemeyeceği hakkında yapılan konuşmaların sızmasına dair açıklamalarda bulundu.

Medvedev, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un bu konuşmalardan haberdar olup olmadığının bilinmediğini belirterek, fark etmemiş olabilecekleri ve böyle bir emir vermemiş olsalar bile, ordunun sivil yöneticiler adına savaş başlatma konusunda karar verebileceği veya teşvik edebileceği tarihsel birçok örneğin olduğunu vurguladı.

Medvedev, "Scholz'a gelip şu şekilde diyecekler: Sayın Şansölye, Ukrayna'da bir füze düşürüldü. Tipine ve rotasına bakılırsa Berlin'e uçuyordu. Scholz ne yanıt verecek? Gayet açık. Dolayısıyla Bundeswehr (Alman Silahlı Kuvvetleri) subaylarının konuşmalarını roket ve tank oyunu gibi sunma girişimleri kötü niyetli bir yalandır. Almanya Rusya ile savaşa hazırlanıyor," sözlerini söyledi.

Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Alman subaylarının 30 dakikalık ses kaydını yayınlamıştı.

Ses kaydında, Alman Hava Kuvvetleri'nin üst düzey yetkilileri, Rusya'nın yasadışı olarak ilhak ettiği Kırım Yarımadası'na inşa edilen Kırım Köprüsü'nün teknik olarak imha edilip edilemeyeceği konusunu tartışıyorlardı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova'nın Berlin'den bu konuşmalarla ilgili bir açıklama talep ettiğini belirtmişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bu durumu hem "şaşırtıcı" bulduğunu ifade etmiş, hem de "NATO'daki meslektaşlarının kasıtlı olarak yanlış bilgi verdiğini" belirtmişti.

Almanya Savunma Bakanlığının, ses kaydının nasıl sızdırıldığını araştırdığı ve Almanya Askeri İstihbarat Teşkilatının (MAD) bu konuda gerekli tüm önlemleri aldığı belirtilmişti.

Alman subaylarının konuşmasının, Webex platformu üzerinden internet üzerinden gerçekleştirildiği belirtilmişti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri

Vladimir Putin, Rusya Savunma Bakanı Şoygu'yu görevden aldı
İran'da Kadın Cinayetleri: Artan Vakalar Endişe Verici
Namur'da Göstericiler İsrail'e Silah Satışını Protesto Etti
ABD Dışişleri Bakanı: İsrail'in Gazze'deki Sivil Koruma Planı Yetersiz
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki Operasyonları Hakkında Açıklama Yaptı